Klik disini

Sunday, August 15, 2010

Tema Vantage Untuk Hari Raya

Salam....

Tahun ini tema untuk Hari Raya untuk rumah mama adalah bertemakan Vantage. Tema ni adalah English Style, mama campur Malaysian style... Tapi tidak lah semuanya... Sebahagian saja. Jom tengok antara koleksi mama. Tak siap kemas lagi. Lain kali, mama akan letak gambar lagi.

Ruang Solat.

Bukan apa, mama suka warna pink, vantage pula keseluruhan memang banyak pink... Saja buat perubahan sedikit... Untuk cari kelainan. Tiap-tiap tahun mama sememangnya banyak idea... Mama suka menghias dalam rumah dan luar rumah termasuklah halaman.

Tempayan dalam rumah.

Di luar rumah hobby mama mengumpul tempayan, membeli tempayan antik, asal nampak antik mama akan beli buat collection... Dalam rumah pun mama ada letak tempayan juga. Tapi mama tidak beli yang mahal... Beli yang termampu saja. Jadi apa tema untuk anak-anak mama yang lain tahun ini?

Pesanan mama, berbelanjalah dengan berhemah ya....


24 comments:

dak eina (◕‿◕) said...

kalo eina pulak takde bertema pon...colourful jek..hihi biasanya Mom & Abah eina je yang sme kaler..anak-anak diorang mcm2 kaler.. eina pulak tiap2 tahun mesti ade kaler pink.. hihi

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah mak cik dah berkobar nak raya...umah tak wat ape lagi pun..heheh

Cik Yuki said...

wah.! suka sgt tema ni. rak hiasan tu cantik.~

aishahumairah said...

chanteknya mama..
i like it^^...

ferra said...

hehe. napak stylo plak kan ngn munge2 tuh!

Esah Anang said...

@dak eina (◕‿◕)Salam...colourful pun cantek gak...ala mama suka2 je

Esah Anang said...

@Nur Hawa Mohd ZinSalam...hawa sbenarnya langsir tu mama tmph khas utk majlis yg dirancang tp x jdi...x pe redza je...

Esah Anang said...

@Cik YukiSalam...tq, nnt raya dtg umah ya..

Esah Anang said...

@aishahumairahTQ..boleh buat kat umah aishah, x byk modal pn...

Esah Anang said...

@ferra Salam...saje2 tukar selera mata...boleh cuba kat umah nnt

εїз Cik Fasya εїз said...

cantik laa..
suka gak kumpul brg vantage..tp tgk ekmampuan la..da la x stat keje lagi..nti dah ade rumah sndiri,baru best hias rumah kn..

Nur Hawa Mohd Zin said...

takpe...cantik buat raya..sambutlah raya dengan meriah..lupakan hal lama...hehehhe....

Esah Anang said...

@εїз Cik Fasya εїзSalam...bli sket2 pas tu cari botol2 ferfume...tampalkan stiker vantage, mcm tulah mama buat

Esah Anang said...

@Nur Hawa Mohd Zin Salam..tq, sambut raya biasa je..

Nur Hawa Mohd Zin said...

heheh..awe pun biasa je sebab abah dah pencen...heheh..

eykameow said...

cantik nyaa.. boleh tahan gak taste mama.. :)

dark r0se said...

siyes kemas je~ sedap mate memandang~ ros suke la~ untungnyer intan dapat mama mcm ni~ hihi:D

AM SYA said...

canteknye umah mama!

suke la tgk bunga2 banyak macam ni! =)

Esah Anang said...

@Nur Hawa Mohd Zin Ok awe kan dh keje bole tu

Esah Anang said...

@eykameow eyka...jom kumpul brg2 vantage dari skrg

Esah Anang said...

@dark r0se Mama hobby memang mengemas...rose pun boleh buat. Tak byk modal

Esah Anang said...

@AM SYA Ok, Selamat Hari Raya ya

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe belom keje lagi mama...bru practikal..hehehe

Esah Anang said...

@Nur Hawa Mohd ZinOk habis practikal nnt bolehlah kerja terus kat situ