Klik disini

Thursday, August 26, 2010

Salam Buat Anak-anak Tersayang...

Assalamulaikum... buat anak-anak mama yang disayangi.

Selamat menjalani ibadah puasa...ni dah hari ke 16, 14 hari lagi kita akan menyambut Hari Raya. Buat anak-anak mama yang tinggal jauh dari ibubapa, dah beli ticket untuk pulang kekampung... Kalau sudah Alhamdulillah. Ni nk tanya, kalau tak dapat ticket nk buat camne, cian... Tak dapatlah mama nak tolong, klaau tak dapat toleh mana-mana datanglah kerumah mama....x de masalah, berhari raya dirumah mama. Kalau sudi...

Tahun ni mama amek cuti sebelum raya...dari 6hb. Aug. hingga 9hn Aug. + cuti Sabtu, Ahad and cuti raya, jumlahnya 9 hari. EH! apa nk buat ni cuti lama-lama, tahun ni mama nk buat lemang, lemang makan dengan rendang.... Hmm mmg sedap, lemang ni mama buat sendiri sbb klau buat sendiri x sama yang bli kat tepi jalan, kat tepi jalan tu kadang tak lemak, tawar...

Eh! tak puas hati betul... Kalau buat sendiri, special banyak... Lemang ni senang saja buatnya, yang masalahnya cuma nk bakar lemang... Sapa nk bakar n nk jaga api... Bakar lemang x boleh tinggal2 mcm msk ketupat, kita kena tunggu, kena balek2, tak mahu masak sebelah dan hangus.. Tukang bakar lemang ialah anak mama yang no. 3 Muhammad Adib... Gelaran kat umah Yeop. Yeop lah yang paling rajin membantu mama, anak mama yang ke4 Muhammad Afiq... Gelaran dekfiq... Byk nk upah, ehh sapa nak makan lemang buatan air tangan mama, dijemput datang kerumah pada Hari Raya pertama atau kedua.

Diakhir kata, pesanan dari mama... Berhemah di jalanraya... Banyakkan bersabar, tidak rugi kalau kita beralah dalam segala hal... Manisnya tetap menanti kita disetiap ruang... Allah bersama-sama umatnya yang sabar...


4 comments:

eykameow said...

hihi anak mama yg intanurulfateha tu rajin tak kat umah? yey. tahun ni saya nak raya umah mama la... mama tggu tauu! ;)

eykameow said...

hihi anak mama yg intanurulfateha tu rajin tak kat umah? yey. tahun ni saya nak raya umah mama la... mama tggu tauu! ;)

Esah Anang said...

@eykameow salam..salam mama baru blek amek intan kat mlka...thanks for your comment eykameow...intan rajin gak...tp lebih rajin mengadap kom.

Esah Anang said...

@eykameow Mama taste mmg high...duet je x pernah cukup, ade saje yang mama nak bli, anyway kita kena belanja berhemah tau...Silakan datang,boleh jumpa eykameow.