Klik disini

Sunday, October 3, 2010

Menghormati Majlis...

Assalamulaikum...anakku yang dikasihi,

Mama ingin memceritakan sedikit pengalaman - ni nk share je...bila kita ke sesuatu majlis, mahupun majlis itu kita yang anjurkan atau anjuran oranglain yang kita terpaksa hadiri, sama ada kita suka atau tidak kita kena menghormati majlis...janganlah dikemuncak majlis kita pulak buat hal dan alasan - bila kita buat masallah, majlis yang tadinya nampak best jadi macam x best pulak. Kalau rasa x boleh sesuaikan diri lebih baik x payah hadir...

Untuk mencalarkan suasana sekejap je...jadi sekiranya anak2 tidak suka pada sesuatu event - dengan hormatnya mama katakan x perlulah hadir ya...nanti akan menguris hati orang yang mengundang...gurisan itu akan tercalar, kesannya x akan hilang.

Dairi mama - semuanya tentang mama. Salam sayang untuk anak2 yang disayangi.

4 comments:

Intan Nurlemsha said...

sape yang sengal tuh~
pancitkan jek tayar kete dier kuikuikui

Esah Anang said...

@Intan Nurlemsha adelah...ada ubi ada batas...

Nur Hawa Mohd Zin said...

betul tu mama...kalu tak nak masalah lain timbul duduk aje lah kat rumah kan?

Esah Anang said...

@Nur Hawa Mohd Zin MMg betul, ni nk ge majlis tp bila dh kat majlis byk songel...heh geram n sabo je sambil urut dada