Klik disini

Monday, September 13, 2010

Setelah 9 hari bercuti...naek kerja penuh semangat

Assalamulaikum...

Setelah 9 hari bercuti, harini telah mula bertugas, naek kerja penuh semangat...maalumlah mood Hari Raya masih segar, walaupun bekerja, hati masih ingat kat umah, ada ke saudara mara datang arini.. Alhamdulillah, akhirnya aku dapat memberi tumpuan pada tugasku.

Tengahari sewaktu balek untuk berehat...anak saudara datang pulak nk beraya, sambut mereka dengan hati yang gembira...walaupun penat. Wah! sedang asek berbual ada panggilan hp untuk hantar kes accident kehospital...x sempat buat apa-apa terus balek semula ke klinik. Tiba keklinik ada 2 kes yang perlu dihantar kehospital, bermaana memerlukan 2 ambulan, aku hantar kes yang pertama yg patah sebelah kaki dan tangan, yg satu kes lagi, dihantar oleh nurse lain, kes yang aku hantar settle dh dihospital, yg satu lg kes rosak pulak ambulan kat pertengahan jalan, lebih 10 km lg nk sampai kehospital, aku diarah untuk ambil kes tersebut. Wah! tengoklah betapa suspennya tugasku arini. Alhamdulillah, walaupun begitu aku rasa senanghati kerana dapat menghantar kedua2 kes dengan selamat. Mudah2an Allah memberi kesejahteraan pada kedua2 kes tadi dan ibubapa dapat bersabar.

Diakhirkata - berhati2 ketika memandu, bagi yang kereta besar, jgn pandu laju bila berada dikawasan kampung sebab sekarang ni musim perayaan, ramai remaja jalan beraya, Marhaban, berkumpulan, kita kena bertimbangrasalah ya.

6 comments:

εїз Cik Fasya εїз said...

da kerja ek.selamat bekerja aunty..

p/s: tengok lam facebook angah.gmbr chacha nga wat kek coklat..hehe

Kyuubi_85 said...

tahniah dpt sempurnakan keja dgn baik.. :) bertimbang rasa amalan mulia

Aril Lanang said...

sya pun tengah semangat nak kerja balik..tapi perut meragam sari dua ni..mcm2 balun masa raya..nmpk gaya kena jumpa misi @ doktor mintak cocok..selamat hari raya :-)

Esah Anang said...

@Aril LanangOk Aril boleh minta mc skali...

Esah Anang said...

@εїз Cik Fasya εїз Salam cik Fasha

Esah Anang said...

@εїз Cik Fasya εїзhai